Loading...

Zástupcovia ÚFP v relácii Bago na TA3

Ján Mucha a Peter Lukášek boli vo štvrtok 4. mája 2017 hosťami relácie Bago na TA3. Prezident ÚFP prezradil, čo ho viedlo k myšlienke založiť na Slovensku hráčsku asociáciu. Po roku fungovania má viac ako 200 členov a aktívne rieši problémy hráčov. „Som rád, že sa to naštartovalo a funguje to. Takmer 95% hráčov z dvoch najvyšších súťaží na Slovensku je už členmi ÚFP“, zhrnul Ján Mucha.

Slovensko bolo jednou z posledných európskych krajín, v ktorej aktívne nefungovala žiadna hráčska asociácia. „Založením hráčskej asociácie sme sa priblížili k európskemu štandardu, ktorý je bežný vo futbalových krajinách,“ uviedol Peter Lukášek. „Momentálne už máme status kandidáta pozorovateľa vo FIFPro, medzinárodnej asociácii, ktorá združuje viac ako 60 000 profesionálnych futbalistov z celého sveta“, doplnil.

„Veľa hráčov nevedelo aké majú práva. Úprimne si musíme povedať, že mnoho z nich má podpísané zmluvy, ktoré sú veľmi nevyvážené, 80 percent pre klub, 20 percent pre hráča,“ načrtol Ján Mucha problémy, s ktorými sa zástupcovia ÚFP často stretávajú a do budúcnosti ich plánujú riešiť. Pozrite si záznam celej relácie.

zdroj: www.ta3.com

Partneri ÚFP