Loading...

ÚFP na stretnutí hráčskych asociácií v Prahe

V dňoch 5. a 6. apríla 2022 sa v českej metropole zišli predstavitelia hráčskych asociácií zo strednej a východnej Európy. Stretnutie sa konalo pod záštitou medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro a jeho témou boli právne otázky, s ktorými sa hráčske asociácie stretávajú v tomto regióne najčastejšie.  Za Úniu futbalových profesionálov sa ho zúčastnili poradca Jozef Tokoš, právny poradca Peter Lukášek a generálny sekretár Branislav Bolech.

Pozvanie do Prahy prijal aj  prezident FIFPro David Aganzo a tiež zástupcovia UEFA, Európskych líg a Európskej asociácie klubov. Jednej z panelových diskusií sa zúčastnil aj prezident českého futbalového zväzu (FAČR) Petr Fousek a výkonný riaditeľ českel ligovej asociácie Tomáš Bárta.

„V strednej a východnej Európe čelia hráči často veľmi podobným problémom. To bol aj jeden z dôvodov, prečo sa FIFPro rozhodlo zorganizovať takéto stretnutie. Pre nás je určite výhodou, že máme možnosť zdieľať naše skúsenosti a postupy s kolegami z iných krajín. Zároveň nám to ponúka možnosť inšpirovať sa ako podobné situácie riešia oni. Bolo príjemné vidieť za jedným stolom všetkých zástupcov českého futbalu – zväzu, klubov aj hráčov. Verím, že aj nám na Slovensku sa podarí ešte viac rozvíjať spoluprácu týchto troch pre futbal kľúčových organizácií,“ zhrnul za ÚFP Branislav Bolech.

 

Partneri ÚFP