Loading...

FIFPro zverejnila Women’s World XI – najlepšiu ženskú zostavu za minulú sezónu

Najlepšiu zostavu za uplynulú sezónu si zvolili samotné hráčky. Do hlasovania sa zapojilo viac ako 4100 futbalistiek zo 45 krajín sveta. Vďaka Únii futbalových profesionálov medzi nimi po prvý raz boli aj hráčky zo Slovenska.

Štyri členky ideálnej zostavy nastupujú za francúzsky klub Olympique Lyon. Camille Abilyová, Lucy Bronzeová, Dzsenifer Marozsanová a Wendie Renardová si obliekajú dres francúzskeho tímu, ktorý v posledných dvoch rokoch dominuje na ženskej futbalovej scéne. Dvakrát za sebou získal triple (triumf vo francúzskej lige aj pohári a tiež Lige majstrov).

Alex Morganová bola tiež v kádri Olympique Lyon a tešila sa zo zisku triple, hosťovala v ňom z tímu Orlando Pride.

“Je vzrušujúce, keď vás považujú za jednu z najlepších hráčok na svete“, povedala Morganová pre FIFPro. „Pre ženský futbal je skvelé, že máme vlastnú World XI. Pomáha to propagácii ženského futbalu.  Zároveň hráčky môžu spoznať ďalšie talenty vo svojich radoch. Som šťastná, že sa na tom môžem podieľať.“

“Pre mňa je to obrovská česť“, povedala Lieke Martensová pre FIFPro. „Som prekvapená, že som získala najviac hlasov spomedzi všetkých futbalistiek. Teší ma to, ale viem, že sú tu ďalšie skvelé hráčky ako Pernille Harderová, Eugenie le Sommerová, Ada Hegerbergová a mnoho ďalších. Podieľala som sa na úspechu holandskej reprezentácie a ľudia teraz vedia, že dokážem hrať naozaj dobre.“

FIFPro zorganizovala hlasovanie futbalistiek po tretí raz v histórii, vyberali si jednu brankárku, štyri obrankyne, tri záložníčky a tri útočníčky.

THE 2017 FIFPRO WOMEN’S WORLD XI:

Brankárka

Hedvig Lindahlová (Švédsko – Chelsea FC)

Obrankyne

Lucy Bronzeová (Anglicko – Olympique Lyon)

Nilla Fischerová (Švédsko – VfL Wolfsburg)

Wendie Renardová (Francúzsko – Olympique Lyon)

Irene Paredesová (Španielsko – Paríž Saint-Germain)

Záložníčky

Camille Abilyová (Francúzsko – Olympique Lyon)

Dzsenifer Marozsánová (Nemecko – Olympique Lyon)

Marta Vieira da Silva (Brazília – Orlando Pride)

Útočníčky

Pernille Harderová (Dánsko – VfL Wolfsburg)

Lieke Martensová (Holandsko – FC Barcelona)

Alex Morganová (USA – Orlando Pride)

zdroj: FIFPro

Partneri ÚFP