Loading...

Podporte ÚFP poukázaním 2% zo zaplatenej dane

Vážené členky a vážení členovia Únie futbalových profesionálov,

naša Únia je pre rok 2019 zaregistrovaná ako príjemca podielu zo zaplatenej dane. Aj Vy môžete podporiť naše aktivity poukázaním (spravidla) dvoch percent z Vašich daní. Umožníte nám tak ďalší rozvoj asociácie a podporíte pripravované projekty súvisiace s podporou nezamestnaných hráčov, pomocou hráčom končiacim svoju kariéru po zranení, organizáciou tréningového kempu pre hráčov bez klubovej príslušnosti, vzdelávaním našich členov a rôznymi ďalšími užitočnými aktivitami.

Ak sa rozhodnete svoju časť dane darovať Únií futbalových profesionálov, uveďte prosím na príslušnom tlačive nasledovné údaje:

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@ufp.sk. Za Vašu podporu Vám vopred ďakujeme.

Postup pre poukázanie dvoch percent zo zaplatenej dane:

ZAMESTNANEC

1. Požiadajte svojho zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane za rok 2018.

2. Z tohto potvrdenia zistíte výšku Vami zaplatenej dane z príjmu za rok 2018 a z nej vypočítate sumu max. 2% (najmenej 3 EUR), ktoré môžete poukázať neziskovým organizáciám.

3. Ak ste odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín, môžete poukázať sumu až do výšky 3% (minimálne 3 EUR).

4. Vyplňte Vyhlásenie o poukázaní podielu zo zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby, ktoré si môžete stiahnuť tu.

5. Potvrdenie o zaplatení dane aj Vyhlásenie, prípadne aj potvrdenie, že ste v roku 2018 dobrovoľnícky odpracovali minimálne 40 hodín, je potrebné doručiť na daňový úrad podľa Vášho bydliska do 30.4.2019.

FYZICKÁ OSOBA

1. Vypočítajte si 2% z Vašej zaplatenej dane (resp. 3% v prípade odpracovania minimálne 40 hodín ako dobrovoľník – je nutné k tomu priložiť potvrdenie od organizácie, pre ktorú ste dobrovoľnícky pracovali)

2. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú uvedené kolonky na poukázanie 2% (resp. 3%) z dane v prospech prijímateľa nasledovne:

– v daňovom priznaní typu A (strana 5 – VIII. oddiel)

– v daňovom priznaní typu B (strana 11 – XII. oddiel)

Obchodný názov: Únia futbalových profesionálov
Právna forma: občianske združenie
IČO: 50170490
Sídlo: Rustaveliho 6-22B, 83106 Bratislava-Rača, Slovenská republika

3. Riadne vyplnené daňové priznanie je potrebné doručiť v lehote daňového priznania (do 31.3.2019, v prípade odkladu najneskôr do 30.6. resp. 30.9.2019) na príslušný daňový úrad.

Partneri ÚFP