Loading...

Martin Mikovič aj vďaka ÚFP uspel v spore s Trnavou

Martin Mikovič je odchovancom Spartaka Trnava. V klube prešiel všetkými vekovými kategóriami a svojimi výkonmi sa vypracoval až na kapitána prvého mužstva. Po svojom prestupe do poľského klubu Termalica Nieciecza v lete 2017 sa však s klubom, ktorý ho vychoval, dostal do sporu. Spartak totiž svojmu bývalému hráčovi nevyplatil prémie za umiestnenie v sezóne 2016.

„Mali sme dohodnuté prémie za umiestnenie a za postup do predkola Európskej ligy. Tento dokument podpísal generálny manažér aj prezident klubu a ja ako kapitán mužstva,“ opísal Mikovič začiatok problému.

„Najprv nám sľúbili, že nám dohodnuté prémie budú vyplatené po častiach, neskôr to zmenili a povedali, že ich vyplatia naraz. Keď som odišiel z klubu, zostalo ticho. Potom som sa dozvedel, že hráči, ktorí v klube zostali, dostali časť prémií. Lenže hráčov, ktorí prestúpili, chceli obísť. Preto som sa rozhodol riešiť tento problém cez Úniu futbalových profesionálov,“ pokračoval rodák z Trnavy.

V tom čase bol Martin Mikovič súčasťou slovenskej enklávy v poľskom klube Termalica Nieciecza. V jeho bráne vtedy nastupoval Ján Mucha. „Keby som to mal riešť sám na vlastnú päsť, bolo by to oveľa ťažšie. Tým, že som v tom čase pôsobil v jednom klube s Jánom Muchom, prezidentom ÚFP, vedel som, že únia v podobných prípadoch už pomohla viacerým hráčom a tí sa na ňu môžu kedykoľvek obrátiť. Škoda, že tu hráči nemali takúto asociáciu už skôr.“

Vytrvalosť sa Matinovi Mikovičovi vyplatila. Hoci sa jeho spor so Spratakom Trnava naťahoval takmer dva roky, nakoniec sa dočkal úspešného konca. „Môj spor sa naťahoval veľmi dlho, človeka za ten čas napadnú rôzne pochybnosti. Keď som konečne dostal rozhodnutie, že som spor vyhral, veľmi mi odlahľo. Klub sa síce ešte odvolal, ale s odvolaním neuspel a ja som tak po takmer dvoch rokoch dostal k svojim prémiám,“ uzavrel svoje rozprávanie rýchlonohý ľavák.

Partneri ÚFP