Loading...

Ján Mucha ďalšie štyri roky na čele ÚFP

Únia futbalových profesionálov vznikla v roku 2016. Jej prvým prezidentom sa stal bývalý reprezentačný brankár Ján Mucha. Počas štyroch rokov svojej existencie sa ÚFP stala neodmysliteľnou súčasťou futbalového diania na Slovensku. Svojim členom ponúkla zaujímavé projekty, od letného kempu pre hráčov bez zmlúv, cez vzdelávaciu konferenciu až po zastupovanie hráčov v sporoch s klubmi. Aktívna je aj na medzinárodnom poli a v súčasnosti stojí na prahu riadneho členstva v medzinárodnej hráčskej asociácii FIFPro.

Od 30. marca do 8. apríla 2020 prebiehali elektronické voľby kandidátov do orgánov Únie futbalových profesionálov. Pôvodne sa o nich malo hlasovať na valnom zhromaždení, ktoré bolo naplánované na 26. marca 2020. Kvôli vládnym opatreniam súvisiacim s pandémiou Covid-19 však muselo byť zrušené.

Do volieb sa mohli zapojiť všetci členovia ÚFP, volebná účasť sa vyšplhala na viac ako 71 percent. Do pozície prezidenta bol aj na ďalšie volebné obdobie jednohlasne zvolený Ján Mucha, ktorý stojí na čele únie od jej vzniku v roku 2016. „Vážim si dôveru členov, ktorú mi vo voľbách vyslovili. Je to pre mňa záväzok do ďalšej práce. Veľmi ma teší vysoká volebná účasť. Profesionálni hráči týmto spôsobom opäť potvrdili, že im záleží na tom, aby bolo ich hlas vo futbalovom hnutí počuť. Zároveň tak vyjadrili podporu nielen mne, ale aj doterajším aktivitám Únie futbalových profesionálov.“

Úlohu viceprezidenta bude naďalej zastávať Ľubomír Michalík, momentálne pôsobiaci v ŠKF Sereď. Vo funkcii hospodára pokračuje Blažej Vaščák, hráč Dukly Banská Bystrica. Novými členmi predsedníctva sa stali obranca FC Nitra Pavol Farkaš a brankár ŠK Slovan Bratislava a slovenskej reprezentácie Dominik Greif. „Teší ma, že som dostal dôveru členov, ktorí ma zvolili do predsedníctva. Zároveň si vážim aj dôveru zástupcov ÚFP, ktorí prijali moju kandidatúru. ÚFP vnímam ako dôležitý nástroj pre nás hráčov. Som rád, že na Slovensku máme hráčsku asociáciu,“ vyjadrila sa k svojej novej funkcii jednotka belasých.

V predsedníctve pokračujú aj Martin Krnáč a Peter Kleščík. Dozorná rada bude pôsobiť v rovnakom zložení ako v minulom volebnom období, jej členmi zostávajú Martin Dobrotka a Viktor Pečovský.

Zápisnicu z elektronických volieb do orgánov ÚFP nájdete tu.

Partneri ÚFP