Loading...

ÚFP na európskom kongrese FIFPRO na Cypre

Počas uplynulého týždňa sa konalo v cyperskom meste Limassol valné zhromaždenie európskej divízie FIFPro. Úniu futbalových profesionálov na ňom reprezentovali prezident Ján Mucha a generálny sekretár Branislav Bolech.

Počas dvojdňového kongresu boli na programe voľby do svetového a európskeho predsedníctva FIFPro. „Tešíme sa z vývoja, ktorý môžeme sledovať v našom predsedníctve. Prinášame ľudí nielen s bohatými odbornými znalosťami a skúsenosťami, ale aj zástupcov rôznych pohlaví, veku a etnicity“, uviedol po oznámení výsledkov generálny sekretár FIFPro Jonas Baer-Hoffmann.

Predstavitelia ÚFP využili pobyt na Cypre na viaceré rokovania so zástupcami hráčskych asociácii z ostatných krajín a vedúcimi predstaviteľmi FIFPro. „Bolo skvelé, že sme sa po ročnej prestávke spôsobenej pandémiou, mohli opäť stretnúť s kolegami z ostatných krajín. Mali sme možnosť rozprávať sa s generálnym sekretárom FIFPro Jonasom-Baerom Hoffmannom, generálnym sekretárom európskej divíze Joachimom Waltinom, vedúcim právneho oddelenia FIFPro Royom Vermeerom a mnohými ďalšími,“ uviedol po návrate prezident ÚFP.

„Teší ma, že slovenskí hráči majú zastúpenie na takomto fóre, kde máme možnosť zapájať sa a ovplyvňovať dôležité zmeny, ktoré sa vo futbale v súčasnosti dejú. Zároveň sme túto príležitosť využili na to, aby sme zástupcov FIFPro pozvali na valné zhromaždenie ÚFP, ktoré sa bude konať v októbri v Bratislave,“ uzatvoril Ján Mucha.

 

 

Partneri ÚFP