Loading...

2022 FIFA FIFPRO Women’s World 11: Hlasovanie je spustené

Pred niekoľkými dňami bolo odštartované hlasovanie vo FIFA FIFPRO Women’s World 11 za uplynulú sezónu: Pre hráčky od hráčok. Opäť sa do neho môžu zapojiť aj futbalistky zo Slovenska.

Vo World 11 si hráčky vyberajú najlepšiu zostavu minulej sezóny. Je to jediné celosvetové ocenenie, ktoré hráčky udeľujú hráčkam. Do hlasovania sa zapoja futbalistky zo všetkých kontinentov sveta. Vlani sa do neho zapojilo 3 675 hráčok a zvolili túto World 11:

Ako prebieha hlasovanie?

Každá hráčka má právo zapojiť sa do hlasovania, každý hlas má rovnakú váhu. FIFPRO a hráčske asociácie z celého sveta futbalistkám rozposielajú unikátne prístupové linky do digitálnej hlasovacej platformy.

Futbalistky si vyberajú tie najlepšie na každom poste: jednu brankárku, tri obrankyne, tri stredopoliarky a tri útočníčky. Posledné miesto vo World 11 získa hráčka z poľa, ktorá získa ďalší najvyšší počet hlasov.

Hráčky môžu zvoliť do ideálnej zostavy kohokoľvek. Hlasovacia platforma obsahuje zoznam s približne 250 hráčkami z celého sveta, ale hlasovať sa môže aj za futbalistky, ktoré nie sú na tomto zozname. Hlasovanie bude prebiehať do 16. septembra 2022.

 

Čo sa bude diať potom?

Po uzatvorení hlasovania FIFA a FIFPRO zverejnia širší zoznam 23 hráčok, ktoré získali najvyšší počet hlasov na jednotlivých postoch. Do najlepšej zostavy sezóny sa dostane 11 futbalistiek s najvyšším počtom hlasov. Víťazná zostava FIFA FIFPRO Women’s 11 bude slávnostne zverejnená počas galavečera The Best FIFA Football Awards.

zdroj: fifpro.org

Partneri ÚFP