Loading...

Predstavujeme program vzdelávacej konferencie: Poznajú hráči svoje práva?

Treťou témou vzdelávacej konferencie, ktorá sa koná v nedeľu 27.11.2022 v trenčianskom Hoteli Elizabeth, budú práva hráčov. Poznajú ich vlastne a čo všetko by rozhodne mali vedieť?

Počas prebiehajúcej sezóny sa na nás obrátili viacerí členovia ÚFP, ktorých ich materský klub poslal v rámci striedavého štartu odohrať zápas za „farmársky“ klub. Ten je však samostatným športový subjektom, a tak by v takomto prípade hráč nastúpil za dva rôzne kluby. Podľa pravidiel FIFA môže hráč počas jednej sezóny nastúpiť najviac za dva rôzne kluby. Môže teda hráč v takomto prípade prestúpiť počas sezóny do iného klubu? Je vlastne hráč povinný odohrať zápas za „farmársky“ klub alebo môže takúto požiadavku svojho klubu odmietnuť?

Tejto a aj ďalším právnym témam sa budeme venovať počas panelovej diskusie so športovým právnikom Petrom Lukášekom. Peter je členom Komory pre riešenie sporov SFZ a zároveň ako prvý Slovák v histórii aj členom Komory pre riešenie sporov FIFA. Do panelovej diskusie sa budú môcť zapojiť aj účastníci konferencie a opýtať sa na čokoľvek, čo ich v tejto oblasti zaujíma.

Partneri ÚFP