Loading...

Do Trenčína prišlo na konferenciu ÚFP viac ako 80 hráčov a hráčok

V nedeľu 27.11.2022 sa v trenčianskom hoteli Elizabeth konala Vzdelávacia konferencia a valné zhromaždenie Únie futbalových profesionálov. Spolu sa jej zúčastnilo viac ako 80 hráčok a hráčov z dvoch najvyšších slovenských súťaží.

Úvodná časť programu patrila ženskému futbalu. Alex Culvin z FIFPRO predstavila aktivity, ktoré v tejto oblasti podniká a plánuje medzinárodná hráčska asociácia. Následne Peter Lukášek odprezentoval výsledky prieskumu o podmienkach v ženskom futbale na Slovensku. Zapojilo sa do neho viac ako 300 hráčok z dvoch najvyšších slovenských súťaží.

Poobedňajší program otvorila druhá prednáška Alex Culvin. V nej sa zamerala na hodnoty a projekty, ktoré sú pre FIFPRO kľúčové a podporuje v nich aj svoje členské asociácie. Po nej nasledovala športová psychologička Zuzana Pšenáková. Venovala sa napríklad príprave slovenskej reprezentácie do 19 rokov na domáce EURO, z ktorého postúpila na MS U20. V prednáške s názvom Hackni svoj výkon predstavila konkrétne tipy na to, ako si nastaviť svoju hlavu na výkon.

V druhej časti poobedňajšieho programu vystúpil bývalý profesionálny brankár Martin Krnáč. V súčasnosti sa úspešne venuje finančnému poradenstvu a vo svojej prednáške zhrnul základy finančnej gramotnosti. V záverečnej prednáške dňa sa športový právnik Peter Lukášek venoval právam hráčom, pravidlám ohľadne striedavého štartu či zdravotným a sociálnym odvodom.

Z úvodnej časti konferencie, ktorá bola zameraná na ženský futbal, pripravila reportáž televízia TV JOJ, príjemné sledovanie:

Partneri ÚFP