Loading...

Výber ÚFP povedú Michal Hipp a Miroslav Hýll

Zloženie realizačného tímu, ktorý povedie výber Únie futbalových profesionálov na turnaji FIFPro v Nemecku, naberá reálne kontúry. Na trénerskú lavičku sa posadia Michal Hipp a Miroslav Hýll. Hráči môžu prejaviť záujem o miesto v tíme vyplnením krátkeho formulára.

Michal Hipp si počas hráčskej kariéry obliekol dres reprezentácie Česko-Slovenska aj Slovenska. V priebehu bohatej trénerskej kariéry zažil ťaženie Artmedie Petržalka v Lige majstrov, ako asistent trénera Weissa pôsobil v ruskom klube Saturn Ramenskoje a absolvoval s reprezentáciou SR aj MS 2010 v Južnej Afrike. Neskôr sa stal spolu so Stanislavom Grigom hlavným trénerom reprezentačného výberu, naposledy sedel na lavičke FC Nitra.

Miroslav Hýll žiaril v bránke bratislavského Interu, s ktorým sa dvakrát tešil z „double“, teda triumfu v lige aj Slovenskom pohári. Medzi tri žrde sa šesťkrát postavil v drese s dvojkrížom na hrudi. Ako tréner pôsobil v druholigovom Šamoríne a v súčasnosti má pod palcom brankárov v dubajskom klube Al Shabab.

Obaja tréneri povedú výber ÚFP počas kempu v Trnave aj turnaja v nemeckom Duisburgu, ak im neskrížia plány iné pracovné povinnosti. Hráči, ktorí sa chcú kempu a turnaja zúčastniť, sa môžu prihlásiť vyplnením krátkeho formulára. Náklady spojené s účasťou v kempe a na turnaji hradí Únia futbalových profesionálov.

Predbežný program:
07.07. – zraz v Trnave
08.07. – prípravný zápas s výberom českej hráčskej asociácie
10.07. – odlet do Nemecka
11. – 13.07. – turnaj FIFPro v Duisburgu
13.07. – návrat na Slovensko

zdroj foto: pravda.sk, cas.sk

Partneri ÚFP