Loading...

Prípad Martina Kuciaka svedčí o tom, že klub a hráč sa môžu predčasne rozísť aj v dobrom

Po jesennej časti Fortuna ligy sa v Podbrezovej rozhodli omladiť káder, na čo mal doplatiť aj skúsený brankár Martin Kuciak. Hoci mal ešte platný kontrakt na ďalšieho 1,5 roka, vedel, že s ním po zmenách v klube už nebudú počítať. Obrátil sa na Úniu futbalových profesionálov, aby sa poradil, ako má ďalej postupovať.

„Hráčovi sme dali základné inštrukcie, aké sú vzhľadom na platnú zmluvu jeho práva a aké povinnosti klub musí dodržať,“ opisuje situáciu Ján Mucha. „Rokovania s klubom boli korektné. S Martinom už síce ďalej nepočítali, ale dohodli sa s ním na ukončení zmluvy za podmienok, ktoré boli korektné pre obe strany,“ doplnil prezident ÚFP.

Navyše hráč si našiel nového zamestnávateľa, čo je v takomto prípade najdôležitejšie. Na jar bude pôsobiť v pražskej Slavii. „Nás ako hráčsku asociáciu teší, že hoci išlo o predčasné ukončenie zmluvy, hráč aj klub sa rešpektovali a dokázali sa rozumne dohodnúť. Dokonca mu pomohli nájsť si nový klub,“ zdôraznil Ján Mucha.

„Som rád, že som sa obrátil na ÚFP. Aj vďaka tomu prebehli rokovania s klubom o ukončení zmluvy bez problémov a úskokov, čo nebýva pravidlom. Teraz sa už môžem naplno koncentrovať na výzvu, ktorá má čaká v Slavii,“ dodal Martin Kuciak.

zdroj foto: ČTK

Partneri ÚFP