Loading...

Tím ÚFP vstúpil do turnaja FIFPro víťazstvom nad Rakúskom

V utorok podvečer nastúpil tím ÚFP pod vedením trénera Pavla Jančoviča na svoj prvý zápas na turnaji pod záštitou FIFPro vo Viedni. Naším súperom bol domáci výber.

V úvode boli aktívnejší Rakúšania, pri ich prvej šanci vytiahol dobrý zákrok brankár Maťašovský. Slovenskí hráči postupne prebrali iniciatívu a tlačili sa pred domácu bránu. Po dvadsiatich minútach poslal tím ÚFP do vedenia Lupták. Slováci boli pri chuti a ešte pred polčasom pridali druhý gól, keď sa po peknej krídelnej akcii presadil Sládek.

Do druhého polčasu opäť vstúpili lepšie domáci futbalisti a znížili na 1:2. Mužstvo vedené kapitánom Štrbákom však okamžite odpovedalo, dvojgólové vedenie Slovákom vrátil Paukner. Hráči tímu ÚFP boli pri chuti, viacero šancí im zmaril dobrými zákrokmi rakúsky gólman. Z ojedinelého protiútoku sa domácim podarilo znížiť na 2:3. Po signále z rohového kopu poslal Sabler naše mužstvo opäť do dvojgólového vedenia. Rakúšanom sa síce ešte podarilo v závere znížiť, Slováci si však víťazstvo postrážili a postúpili do finále.

V ňom sa v stredu stretnú s výberom Česka, ktorý v druhom zápase remizoval s Maďarskom 1:1 a o svojom postupe rozhodol v penaltovom rozstrele.

Zostava: Maťašovský – Čikoš, Kolčák, Štrbák, Ciprys – Bartoš, Sládek, Kopičar, Lupták – Paukner, Sabler

Striedali: Vozár, Liška, Antunovič

Hodnotenie trénera Pavla Jančoviča: „Hráči pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne. V úvode bola cítiť ľahká nervozita. Tá sa po pár minútach stratila, boli sme lepším tímom a do polčasu sme strelili dva góly. Druhý polčas sme zmenili pár postov, do defenzívy sme neboli až taký kvalitný a nakoniec sme trikrát inkasovali. Smerom dopredu sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí, rozdiel v skóre mohol byť aj vyšší. S prístupom hráčov som spokojný, naše víťazstvo bolo zaslúžené.“

Partneri ÚFP