Loading...

Slováci sa stali víťazmi turnaja FIFPro vo Viedni

Po semifinálovom víťazstve nad Rakúskom sa slovenský tím hráčov bez zmlúv predstavil vo finále turnaja pod záštitou medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro vo Viedni. Naším finálovým súperom bol výber Česka.

Do zápasu lepšie vstúpili slovenskí futbalisti, ktorých presnou strelou z priameho kopu poslal do vedenia Ciprys. Čechom sa podarilo vyrovnať po sporne nariadenom pokutovom kope za hru rukou. Onedlho sa dokonca podarilo našim západným susedom otočiť stav stretnutia. Ešte pred polčasovou prestávkou využil Paukner chybu súperovho stópera a vyrovnal na 2:2.

V druhom polčase diktovali zverenci trénera Jančoviča tempo hry a súpera už do vážnejších šancí nepúšťali. O triumfe Slovákov rozhodol Čikoš, ktorý dorazil Liškovu strelu. Po víťazstve 3:2 premenil slovenský výber hneď svoju prvú účasť na turnaji pod záštitou FIFPro na celkový triumf.

Zostava: Vozár – Čikoš, Kolčák, Štrbák, Ciprys – Bartoš, Sládek, Kopičar, Lupták – Paukner, Sabler

Striedali: Maťašovský, Liška, Antunovič

Trénera Pavol Jančovič: „Začali sme aktívne a po nádhernom priamom kope Ciprysa sme sa rýchlo dostali do vedenia. Česi síce otočili vývoj stretnutia, ale bolo dôležité, že sa nám ešte do prestávky podarilo vyrovnať. Druhý polčas sme boli lepším tímom, mali sme väčšie držanie lopty a šance ako súper. Celkové víťazstvo na turnaji nás teší. Prístup hráčov bol počas celého kempu výborný.“

Partneri ÚFP