Loading...

ÚFP zaslala SFZ petíciu, pod ktorú sa podpísalo 260 hráčov

Únia futbalových profesionálov vznikla v roku 2016 ako organizácia zastupujúca práva a záujmy profesionálnych hráčov futbalu. Slovenský futbalový zväz svojím konaním voči zástupcom ÚFP, a teda voči hráčom profesionálneho futbalu preukazuje, že ÚFP pre neho nie je rešpektovaným partnerom do diskusií týkajúcich sa otázok diania v profesionálnom futbale.

SFZ opakovane nerešpektuje záväzné dátumy pre prijatie zmien základných predpisov, hoci táto povinnosť mu vyplýva z predpisov FIFA, ako medzinárodnej organizácie, ktorej je SFZ členom.

Z týchto a ďalších dôvodov Únia futbalových profesionálov zaslala v piatok 6. decembra 2019 predstaviteľom Slovenského futbalového zväzu petíciu, pod ktorú sa podpísalo 260 profesionlánych futbalistov z dvoch najvyšších slovenských súťaží. Hráči svojimi podpismi pod petíciu vyjadrujú súhlas s požiadavkami smerujúcimi k zrovnoprávneniu ich postavenia v SFZ.

O tomto kroku ÚFP informovala aj medzinárodnú hráčsku asociáciu FIFPro. Tá jej vyjadrila podporu listom, ktorý zaslal generálny sekretár tejto organizácie Theo van Seggelen prezidentovi SFZ Jánovi Kováčikovi.

Celé znenie petície nájdete tu.

List, v ktorom FIFPro vyjadrilo podporu tejto petícii, nájdete tu.

Partneri ÚFP