Loading...

Veselé Vianoce a veľa úspechov v roku 2021: Príhovor prezidenta ÚFP

Milí členovia Únie futbalových profesionálov,

rok 2020 sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Bol to rok, ktorý nás všetkých postavil pred neočakávané výzvy. Pandémia koronavírusu mala veľký vplyv na náš každodenný život. Všetci sme museli čeliť problémom, ktoré boli pre nás ešte prednedávnom nepredstaviteľné. Aj my futbalisti sme sa museli vyrovnať s mnohými komplikáciami: Časť sezóny trénovať iba individuálne doma, dohrať minulý ročník Fortuna ligy a 2. ligy v skrátenom formáte, v prebiehajúcej sezóne nastupovať pred prázdnymi tribúnami, či absolvovať nespočetné množstvo testov.

Pandémia do veľkej miery ovplyvnila aj fungovanie ÚFP. Hneď v úvode roka sme museli odložiť valné zhromaždenie a voľby členov predsedníctva zorganizovať elektronickou formou. Aj vďaka Vašej skvelej spolupráci sa nám to však podarilo. Kvôli prísnym nariadeniam sme Vás nemohli navštíviť osobne vo Vašich kluboch. Museli sme preložiť aj ďalšie plánované aktivity, ako vzdelávaciu konferenciu alebo projekt Red Button. Chcem Vás však ubezpečiť, že tieto projekty zorganizujeme hneď ako to bude možné v priebehu roka 2021. O to viac sme sa snažili informovať Vás o dianí v ÚFP prostredníctvom našich zástupcov, či webovej stránky a profiloch na sociálnych sieťach.

Napriek všetkým komplikáciám a výzvam verím, že ste v roku 2020 zažili aj pozitívne udalosti a zo súčasného krízového roka vyjdeme všetci spoločne silnejší. Som presvedčený o tom, že v roku 2021 sa opäť budeme môcť stretnúť a porozprávať znova aj osobne, už teraz sa na to veľmi teším!

Pre ÚFP bude rok 2021 prelomový. Od 1. januára sa stávame plnohodnotným členom medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro. Nepodarilo by sa nám to bez Vašej podpory, ktorú cítime od vzniku našej únie. Chcel by som sa Vám za ňu poďakovať. Vďaka členstvu vo FIFPro budeme ešte silnejší a pre Vás, našich členov, budeme môcť spustiť ďalšie zaujímavé projekty.

Prajem Vám príjemné prežitie vianočných sviatkov v kruhu Vašich rodín a blízkych a veľa športových aj osobných úspechov v 2021!

Ján Mucha
prezident ÚFP

Partneri ÚFP