Loading...

ÚFP plnohodnotným členom medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro

Únia futbalových profesionálov sa zaradila medzi hráčske asociácie z celého sveta, ktoré sú plnohodnotnými členmi medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro. Tá združuje viac ako 65 asociácií a viac ako 65 000 profesionálnych futbalistov a futbalistiek z celého sveta. Z každej krajiny sa jej členom môže stať iba jedna asociácia.

Prezident ÚFP si prevzal oficiálny certifikát z rúk generálneho sekretára FIFPro Jonasa Baera-Hoffmanna a prezidenta európskej divízie FIFPro Bobbyho Barnesa. Stalo sa tak počas svetového kongresu, ktorý sa aktuálne koná v Paríži. ÚFP bola prijatá za plnohodnotného člena FIFPro so spätnou platnosťou od 1. júla 2021. Úspešne tak zakončila vstupný proces, počas ktorého musela postupne prejsť štatútom pozorovateľa a kandidáta.

„Prijatie za plnohodnotného člena FIFPro považujem za výrazný míľnik v iba päťročnej histórii našej únie. Chcel by som sa poďakovať členom predsedníctva, dozornej rady a tiež všetkým radovým členom a členkám, pretože bez ich podpory by sme tento úspech nedosiahli. ÚFP má za sebou silný tím ľudí. Ten bude naďalej pracovať na tom, aby boli práva hráčov a hráčok rešpektované. Veľký dôraz chceme klásť aj na vzdelávanie, aby boli futbalisti a futbalistky pripravení na život po aktívnej športovej kariére. Na záver sa chcem poďakovať našim priateľom z FIFPro, ktorí stáli po našom boku počas celého vstupného procesu a podporili nás vždy, keď to bolo potrebné,“ uviedol v Paríži Ján Mucha.

 

 

Partneri ÚFP