Loading...

V Demänovej sa stretlo predsedníctvo ÚFP

V dňoch 29. a 30. mája 2022 sa v Demänovej konalo stretnutie členov predsedníctva ÚFP. Prezident Ján Mucha na neho pricestoval hneď po návrate z európskeho kongresu medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro v Čiernej Hore.

Úvodný deň patril príprave plánu projektov na roky 2022 a 2023. Ešte počas tohto roka sa pre členov ÚFP pripravuje vzdelávacia konferencia. Nadviaže na ňu projekt stáží. Vďaka nemu si budú môcť vyskúšať prácu v oblasti športového práva, hráčskeho skautingu, finančného poradenstva, ale aj v ďalších zaujímavých odvetviach. O ďalších projektoch, ktoré ÚFP chystá pre svojich členov, budeme postupne informovať v nadchádzajúcom období.

  

Počas druhého dňa bolo na programe stretnutie s generálnym sekretárom SFZ Petrom Palenčíkom, zástupcom hráčov vo výkonnom výbore SFZ Tomášom Medveďom a predsedom združenia LOSS Róbertom Janom. Jeho hlavnými témami bola spolupráca medzi ÚFP a zástupcom hráčov vo výkonnom výbore SFZ, ale tiež otázky týkajúce sa kolektívnej zmluvy.

„Na stretnutie nášho predsedníctva sa vždy teším, pretože počas neho prídu jeho členovia so zaujímavými nápadmi. Som rád, že sme sa so zástupcami SFZ dokázali dohodnúť na spolupráci ÚFP a zástupcom hráčov vo výkonnom výbore SFZ. Verím, že aj vďaka tomu sa nám bude naďalej dariť zlepšovať postavenie a práva hráčov vo futbalovej rodine,“ zhrnul na záver Ján Mucha.

Partneri ÚFP