Loading...

Poznáme najlepšiu zostavu sezóny podľa hráčov

Únia futbalových profesionálov po prvý raz v histórii zorganizovala hlasovanie o najlepšieho hráča a hráčku a taktiež zostavu sezóny. Toto hlasovanie je výnimočné tým, že sa do neho zapojili iba tí najpovolanejší, teda samotní futbalisti a futbalistky.

Pre víťazov a víťazky má ocenenie špeciálnu prestíž. Ide totiž o uznanie ich kvalít priamo od rivalov a rivaliek, s ktorými každý týždeň súperia na futbalových trávnikoch. Je to ocenenie od hráčov pre hráčov.

„Rozhodli sme sa zorganizovať toto hlasovanie, pretože pre nás sú názory hráčov a hráčok najdôležitejšie. V zahraničí sa podobné ankety tešia veľkému záujmu a prikladá sa im náležitá vážnosť. Verím, že aj na Slovensku týmto začíname tradíciu, ktorá bude dlhodobo pokračovať,“ priblížil vznik myšlienky prezident ÚFP Ján Mucha. „Veľmi ma teší veľký záujem medzi hráčmi a hráčkami. Do mužského hlasovania sa zapojilo 209 futbalistov zo všetkých klubov Fortuna ligy, v ženskej ankete odovzdalo hlas 166 futbalistiek zo všetkých družstiev DEMIŠPORT ligy. Vďaka tomu má ocenenie pre víťazov a víťazky naozaj mimoriadnu váhu.“

V kategórii najlepší hráč sezóny zvíťazil Vladimír Weiss z ŠK Slovan Bratislava pred Róbertom Polievkom z MFK Dukla Banská Bystrica a Nikolom Krstovićom z FC DAC 1904 Dunajská Streda.

V najlepšej zostave sezóny Fortuna ligy podľa hráčov je v bráne Samuel Petráš z FC DAC 1904 Dunajská Streda. V obrane figurujú Guram Kashia z ŠK Slovan Bratislava, Spyridon Risvanis z FC DAC 1904 Dunajská Streda a Alexander Mojžiš z MFK Ružomberok. Medzi stredopoliarmi získali najviac hlasov Jaba Kankava, Juraj Kucka a Vladimír Weiss z ŠK Slovan Bratislava, dopĺňa ich Miroslav Káčer z FC DAC 1904 Dunajská Streda. V útoku sú Nikola Krstović z FC DAC 1904 Dunajská Streda, Róbert Polievka z MFK Dukla Banská Bystrica a Aleksandar Čavrić z ŠK Slovan Bratislava.

„Gratulujem víťazom a víťazkám k ich vydarenej sezóne a uznaniu, ktoré si výkonmi na ihrisku vyslúžili od svojich súperov a súperiek. Zároveň sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do hlasovania zapojili. Spoločne sa tak staráme o to, aby hlas hráčov a hráčok bolo počuť,“ uzavrel Ján Mucha.

Podrobné výsledky hlasovania hráčov nájdete tu.

Partneri ÚFP