Loading...

Slovanista Sekulič: „Všetkým hráčom odporúčam, aby vstúpili do ÚFP!

Boris Sekulič pôsobí od leta 2015 v bratislavskom Slovane. Jeho prvým zamestnávateľom na Slovensku bol MFK Košice. Hoci metropolu východu opustil už dávnejšie, košický klub mu bol až donedávna dlžný výplatu a prémie za niekoľko mesiacov. Vďaka ÚFP dokázali obe strany nájsť spoločnú reč a dohodli sa na mimosúdnom vyrovnaní. Podrobnosti prezradil 25-ročný obranca v rozhovore.

Prečo ste sa rozhodli vstúpiť do Únie futbalových profesionálov?
V každom štáte je potrebné, aby hráči mali svoju asociáciu, ktorá chráni ich práva. Na Slovensku takáto asociácia dlho chýbala. V minulosti som bol členom hráčskej asociácie v Srbsku. Keď vznikla aj na Slovensku, chcel som do nej vstúpiť.

Sledujete aktivity ÚFP?
Jej aktivity pravidelne sledujem cez sociálne siete a tiež na webstránke, kde o nich pravidelne informujú. Zapojil som sa aj do hlasovania World 11, ktorého sa po prvý raz mohli zúčastniť aj hráči zo slovenskej ligy.

Prečo ste sa rozhodli obrátiť na ÚFP?
Môj bývalý klub z Košíc mi bol dlžný výplatu a prémie za niekoľko mesiacov. Takmer rok a pol sme sa nevedeli dohodnúť na vyrovnaní. Preto som sa rozhodol obrátiť na ÚFP, ktorá mi pomohla.

Mohli by ste stručne opísať váš prípad?
Komunikoval som s právnikom ÚFP Petrom Lukášekom, ktorý mi poradil, ako mám postupovať. Prostredníctvom ÚFP sme Košiciam poslali výzvu na urovnanie sporu. Následne sa mi klub ozval a našli sme prijateľné riešenie pre obidve strany.

Zmenil sa prístup Košíc po tom, čo do prípadu vstúpila ÚFP?
Áno, hneď ako dostali Košice výzvu od ÚFP, skontaktovali sa so mnou. Nemusel som sa s klubom súdiť, dohodli sme sa na mimosúdnom vyrovnaní.

Ako hodnotíte prístup predstaviteľov ÚFP?
Moje skúsenosti s ÚFP sú pozitívne. Či už s mojím spoluhráčom a prezidentom asociácie Jánom Muchom alebo právnikom Petrom Lukášekom. Únia funguje profesionálne. Na čom sme sa dohodli, to platilo.

Čo by ste odkázali ostatným hráčom?
Ak náhodou ešte nie sú členmi ÚFP, určite by sa nimi mali stať, odporúčam to každému. Ročné členské je v porovnaní s podporou, ktorú únia poskytuje svojim členom, zanedbateľné. Napríklad v Srbsku je ročné členské 70 – 80 eur, čo je pri tamojších platoch oveľa vyššia suma.

zdroj foto: www.sport.sk

Partneri ÚFP