Loading...

V spore s Ružomberkom uspel aj Bartoš

Nedávno sme informovali o prípade Juraja Vavríka, ktorý sa v lete dostal v Ružomberku do nemilosti. V takmer identickej situácii sa ocitol aj jeho spoluhráč Richard Bartoš.

Jarnú časť minulej sezóny strávil 24-ročný záložník na hosťovaní v druholigovej Seredi, kde utrpel zranenie. Na začiatku letnej prípravy sa vrátil do svojho materského klubu. Ten s ním však viac nepočítal, hoci mal stále platnú zmluvu. Vedenie mu nariadilo individuálny tréning s odôvodnením, že Bartoš nedosahuje potrebnú výkonnosť. MFK Ružomberok týmto konaním porušil jeho základné práva, ktoré vo svojich štandardoch definovala Komisia pre riešenie sporov FIFA a Športový arbitrážny súd. Navyše hráčovi prestal vyplácať mzdu.

Richard Bartoš sa ako člen Únie futbalových profesionálov obrátil na jej právnika Petra Lukášeka. ÚFP následne vyzvala MFK Ružomberok, aby prestal porušovať práva hráča a plnil si záväzky vyplývajúce z uzatvorenej zmluvy. Klub sa napokon dohodol s hráčom na uhradení splatných záväzkov a následnom ukončení profesionálnej zmluvy.

„Neviem ako by som riešil moju situáciu, keby neexistovala Únia futbalových profesionálov. Hráči na Slovensku sa dlho nemali na koho obrátiť. Zástupcovia ÚFP pracujú profesionálne a hráčom sú vždy ochotne k dispozícii,“ opísal svoju skúsenosť s hráčskou asociáciou Richard Bartoš.

Partneri ÚFP