Loading...

ÚFP sa pripojila k iniciatíve #TentorazIdemVolit

V sobotu 25. mája 2019 sa konajú voľby do Európskeho parlamentu. Únia futbalových profesionálov sa pripojila k iniciatíve Európskeho parlamentu a medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro, ktorej cieľom je inšpirovať obyvateľov k účasti na voľbách. V roku 2014 bola volebná účasť na Slovensku iba 13 percent, najnižšia spomedzi všetkých členských štátov Európskej únie.

„Európa nám poskytuje zázemie stabilného klubu. Každý hráč je dôležitý. Buďme silný tím a rozhodnime o našej budúcnosti,“ hovorí Ján Mucha vo videu, ktoré vzniklo v spolupráci s Kanceláriou Európskeho parlamentu na Slovensku. Vystupujú v ňom aj členovia predsedníctva ÚFP Alexandra Bíróová a Róbert Vittek.


„Európsky parlament a FIFPro Europe si uvedomujú, že je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby sa volieb zúčastnilo čo najväčšie množstvo občanov,“ povedal Antonio Tajani, predseda Európskeho parlamentu. „Toto nové partnerstvo to iba potvrdzuje.“

“Hráči sú v prvom rade občania a majú jedinečnú príležitosť inšpirovať ostatných obyvateľov, aby bojovali za princípy, ktorým veria a prišli hlasovať. Voľby do Európskeho parlamentu sú dôležitým miľníkom pre všetkých občanov. Majú možnosť vyjadriť, v akej Európe chcú v budúcnosti žiť,“ uzavrel Tajani.

Partneri ÚFP