Loading...

Návrat k letnému kempu ÚFP s trénerom Jančovičom: „Cítili sme sa ako v reprezentácii“

Únia futbalových profesionálov na prelome júna a júla po prvý raz zorganizovala letný kemp pre hráčov bez zmlúv. Jeho vyvrcholením bol turnaj pod záštitou medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro, ktorý sa konal vo Viedni. Slovenský tím sa po víťazstvách nad Rakúskom a Českom nakoniec stal jeho celkovým víťazom.

O kempe a turnaji sme sa porozprávali s trénerom Pavlom Jančovičom. Posledné tri sezóny pôsobil ako asistent trénera a kondičný tréner v MFK Ružomberok, v súčasnosti je hlavným trénerom treťoligového Tomášova.

Prečo si sa rozhodol zapojiť sa do projektu letného kempu ÚFP?

Bola to príležitosť stretnúť nových ľudí. Zároveň šanca prezentovať sa ako hlavný tréner a možnosť zviditeľniť sa svojou prácou.

Aké boli tvoje očakávania pred začiatkom kempu?

Úprimne povedané, nevedel som presne, do čoho idem. Na Slovensku bol takýto kemp organizovaný po prvý raz. Bol som zvedavý aká bude organizácia a ako k tomu pristúpia hráči.

Aké podmienky vytvorila ÚFP tebe ako trénerovi a aké podmienky mali v kempe samotní hráči?

Mali sme vytvorené výborné podmienky. Stačí zmieniť poznámku jedného hráča, že sa cíti ako v reprezentácii. Myslím si, že to hovorí za všetko.

Bol si spokojný s prístupom hráčov k tréningom a zápasom?

Prístupu hráčov som sa najprv trocha obával, ale všetci sa správali ako profesionáli. Prišli, pretože chceli trénovať. K zápasom pristúpili zodpovedne, o čom hovoria aj samotné výsledky. Oba sme dokázali vyhrať.

V čom vidíš výhody kempu pre hráčov, ktorí sú v tom čase bez klubu?

Hlavnou výhodou je jednoznačne možnosť pripravovať sa v kolektíve a riešiť tak futbalové veci. To nedokáže individuálna príprava, hoci aj s kondičným trénerom, nahradiť.

Partneri ÚFP