Loading...

Ján Mucha na valnom zhromaždení FIFPro v Sydney

Prezident Únie futbalových profesionálov sa počas tohto týždňa zúčastnil na valnom zhromaždení medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPro v austrálskom Sydney. Zástupcovia asociácií z celého sveta absolvovali od pondelka 11. novembra do štvrtka 14. novembra sériu rokovaní. Ich témou bola predovšetkým činnosť FIFPro za uplynulý rok a vytýčenie cieľov na rok 2020.

Ján Mucha sa stretol aj s generálnym sekretárom FIFPro Theom van Seggelenom. Ten sa aktívne zaujímal o vývoj postavnia profesionálnych futbalistov na Slovensku. Zároveň potvrdil, že FIFPro počíta v dohľadnej dobe s prijatím Únie futbalových profesionálov za riadneho člena organizácie.

„Mám za sebou náročný, ale zároveň inšpiratívny týždeň. Stretnutia v Austrálii ma utvrdili v tom, že cesta, na ktorú sa ÚFP vydala, je správna. Chceme naďalej zlepšovať podmienky pre profesionálnych futbalistov na Slovensku. Dôkazom toho je aj prvá vzdelávacia konferencia, ktorá sa koná už v pondelok 18. novembra 2019 v Žiline,“ zhodnotil Ján Mucha svoj pobyt v Austrálii.

 

 

Partneri ÚFP