Loading...

Brankár Slovana Greif: Som presvedčený, že sezóna sa dohrá

V nedávnych voľbách do orgánov Únie futbalových profesionálov kandidoval aj Dominik Greif, brankár ŠK Slovan Bratislava a slovenskej reprezentácie. Minimálne počas najbližších dvoch rokov bude súčasťou predsedníctva ÚFP.

Ako prežívaš momentálne náročné obdobie. Veríš, že sa prerušená sezóna bude dohrávať?

Neprežívam ho ľahko, asi ako každý. Chcel by som fungovať tak ako sme boli zvyknutí, napriek všetkému ostávam pozitívny. Som presvedčený o tom, že sezóna sa dohrá.

Prečo si sa rozhodol kandidovať do predsedníctva ÚFP?

Mal som viacero rozhovorov s Janom Muchom. Rozprávali sme sa, akí ľudia by sa hodili na tieto pozície. Ja by som mohol byť mladým pojítkom medzi slovenskou ligou aj reprezentáciou. Toto zohralo rozhodujúcu úlohu. Rozhodol som sa kandidovať a som veľmi rád, že úspešne.

Ako si doteraz vnímal fungovanie ÚFP?

Fungovanie ÚFP vnímam veľmi pozitívne, sám som niekoľkokrát kontaktoval jej predstaviteľov. Žiadal som ich o pomoc nielen pre seba, ale aj pre ďalších chlapcov.

V čom vidíš jej prínos pre hráčov?

ÚFP vnímam ako nástroj na ochranu hráčov pred nie úplne serióznym chovaním zo strany niektorých klubov. Je úžasné, že máme na Slovensku organizáciu, ktorá vie vysvetliť hráčom ich práva, vie ich ochraňovať. V minulosti nám tu niečo také chýbalo.

Ako by si sa chcel podieľať na fungovaní ÚFP?

Na fungovaní ÚFP som sa podieľal aj doteraz, naďalej budem tlmočiť informácie o jej aktivitách spoluhráčom v klube. Samozrejme, budem sa aj zúčastňovať na zasadaniach predsedníctva a hlasovaniach. Budem robiť všetko, čo bude treba 🙂

Chcel by si niečo odkázať hráčom?

Ešte raz by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí podporili moju kandidatúru. Držím všetkým palce, aby sme sa preniesli cez súčasnú ťažkú situáciu. Snáď sa uvidíme už čoskoro opäť na trávnikoch, lebo to si určite každý praje.

Partneri ÚFP