Loading...

Nový člen predsedníctva Pavol Farkaš: Nechcel by som, aby kluby a hráči bojovali proti sebe

Úspešnú kariéru odštartoval Pavol Farkaš v Nitre, cez Petržalku sa neskôr dostal do zahraničia. Postupne pôsobil v Rumunsku, Taliansku a Grécku, pripísal si aj niekoľko štartov v drese slovenskej reprezentácie. V súčasnosti oblieka skúsený obranca opäť dres Nitry. Od apríla 2020 je novým členom predsedníctva Únie futbalových profesionálov.

Ako prežívaš momentálne náročné obdobie. Veríš, že sa prerušená sezóna bude dohrávať?

Toto obdobie prežívam asi ako každý, čiže doma. Máme individuálne tréningové plány, ktoré plním. A okolo domu je stále dosť roboty 🙂 Užívam si chvíle s deťmi a manželkou.

Prečo si sa rozhodol kandidovať do predsedníctva ÚFP?

Myslím si, že takáto organizácia je veľmi prospešná. Hráči by mali mať niekoho, na koho sa môžu obrátiť. ÚFP im takúto možnosť dáva. Preto som sa rozhodol kandidovať.

Ako si doteraz vnímal jej fungovanie?

Vnímal som ho pozitívne, veď už dokázala pomôcť viacerým hráčom. Či už na Slovensku alebo aj v zahraničí. Je dôležíté, aby sa hráči mali na koho obrátiť. ÚFP si buduje na Slovensku určitú pozíciu a má rešpekt medzi klubmi.

Ako by si sa chcel podieľať na fungovaní ÚFP?

Osobne som mal veľmi dobrú skúsenosť s hráčskymi asociáciami počas môjho pôsobenia v zahraničí. Či už to bolo v Grécku alebo Taliansku, kde sú tieto asociácie rešpektované zväzmi aj klubmi. Bol by som rád, keby sa to podarilo aj u nás na Slovensku. Naopak nechcel by som, aby kluby a hráči bojovali proti sebe. Keď takto dokážu fungovať vyspelé ligy, prečo by to nemohlo fungovať aj u nás.

Chcel by si niečo odkázať hráčom?

Všetkým hráčom by som chcel odkázať, aby sa nebáli osloviť ÚFP v prípade, že cítia krivdu zo strany klubu. Sme tu pre nich.

Partneri ÚFP