Loading...

Jozef Dolný: Je dôležité myslieť na to, čo príde po kariére

Jozef Dolný počas svojej kariéry odohral viac ako 80 zápasov vo Fortuna lige. Vyskúšal si aj pôsobenie v zahraničí, hral v Česku, Poľsku či Írsku. V súčasnosti bojuje v drese Dukly Banská Bystrica o triumf v 2. lige. Ten by znamenal účasť v baráži o Fortuna ligu. Napriek nabitému programu si rodák rodák z malej dedinky Dúbrava ležiacej na Branisku našiel čas na vzdelávanie. Porozprávali sme sa s ním o jeho účasti na kurze zameranom na fyzioterapiu v centre Ultimuv, ktoré poskytuje komplexnú starostlivosť o pohybový aparát.

Ako ste sa o kurze dozvedeli?

O kurze som sa dozvedel prostredníctvom sociálnych sietí. Tam som si o kurze pozisťoval všetky potrebné informácie. A keďže funguje spolupráca medzi ÚFP a Ultimuv, tak to bolo pre mňa celé jednoduchšie.

Prečo ste sa rozhodli prihlásiť sa na kurz?

Na kurz som sa prihlásil preto, lebo som sa chcel dozvedieť nové veci, metódy ohľadom celého pohybového aparátu. Ako športovca a futbalistu ma veľmi zaujímajú.

Ako kurz prebiehal a čo ste sa naučili?

Bol to jednodňový, zhruba 8 hodinový kurz, prebiehal v pekných priestoroch v Banskej Bystrici. Naučil som sa tam veľa nových informácií o pohybe, správnom držaní tela, rôznych kompenzačných a mobilizačných cvičeniach, ktoré môžem praktizovať na sebe už teraz počas kariéry. Môžem nimi pomôcť aj svojim priateľom alebo známym.

Vnímate to ako prípravu na kariéru po futbalovej kariére?

Áno, toto je moja príprava profesionálneho futbalista na život po futbalovej kariére. Všetci vieme, že kariéra profesionálnych futbalistov nie je dlhá. Preto je dôležité myslieť na to, čo príde, čo chcem po kariére robiť. Ja by som sa chcel uberať cestou fyzioterapie a takéto kurzy mi v tom vedia veľmi pomôcť.

Odporúčali by ste to aj ostatným hráčom?

Samozrejme. Pre každého, kto myslí na svoju budúcnosť a zaujíma sa o podobné veci, sú tieto kurzy veľmi prospešné. Som rád, že je vytvorená takáto spolupráca medzi ÚFP a Ultimuv a hráčom sa ponúkajú možnosti vzdelávania.

Partneri ÚFP