Loading...

Sekretár ÚFP Braňo Bolech: Futbal na Slovensku chceme spoločne posúvať dopredu

Na projekte Únie futbalových profesionálov sa podieľa takmer od jeho začiatku v roku 2016. Na valnom zhromaždení v roku 2019 v Žiline ho členovia zvolili do pozície sekretára ÚFP. V rozhovore nám viac o sebe aj aktivitách v rámci ÚFP prezradil Branislav Bolech.

Viacerí členovia ťa registrujú z podujatí ÚFP, osobne ťa však bližšie nepoznajú. Mohol by si sa im predstaviť?

Dá sa povedať, že pochádzam z futbalového prostredia, hoci som sa nikdy nestal profesionálom. V mládeži som pôsobil v Interi Bratislava, odvtedy sa poznám aj s prezidentom ÚFP Jánom Muchom, či členom predsedníctva Martinom Krnáčom. Tiež som bol brankár. Teda vlastne stále som, ale len na amatérskej úrovni 🙂

Vyštudoval som tlmočníctvo – prekladateľstvo na Univerzite Komenského v Bratislave, už dlhší čas pracujem v oblasti online marketingu a PR.

Ako si sa dostal k práci pre ÚFP?

V roku 2016 ma Ján Mucha oslovil s ponukou, či by som mu pomohol pri rozbiehaní hráčskej asociácie na Slovensku. Mne sa táto myšlienka od začiatku páčila, keďže dovtedy tu nemali hráči organizáciu, ktorá by sa postavila za ich práva a pomáhala im riešiť problémy, s ktorými sa často stretávali.

Čo máš na starosti?

Mojou prvou úlohou bolo administratívne spracovať našu členskú základňu. Ako som spomínal, už predtým som pracoval v oblasti marketingu a PR, venujem sa tomu aj v ÚFP. Píšem články na náš web, spravujem naše kontá na sociálnych sieťach, pripravujem tlačové správy pre médiá. Tiež často komunikujem s medzinárodnou hráčskou asociáciou FIFPro. Vlani som mal na starosti organizáciu kempu pre hráčov bez zmlúv a momentálne zastrešujem projekt Red Button, ktorý spustíme v najbližšom čase.

Ako by si zhodnotil doterajšie fungovanie ÚFP?

Musím povedať, že za posledné štyri roky sa podmienky a práva hráčov postupne zlepšujú. Som presvedčený o tom, že zásluhu na tom má aj ÚFP. Hoci stále je viacero oblastí, na ktorých musíme zapracovať. Nielen my ako hráčska asociácia, ale aj ostatné subjekty v rámci futbalu, či už ide o Slovenský futbalový zväz, Úniu ligových klubov alebo samotné kluby. Mojím snom a zároveň cieľom v ÚFP je, aby všetky tieto subjekty spolupracovali a postupne posúvali futbal na Slovensku dopredu.

Partneri ÚFP