Loading...

V stredu sa konalo virtuálne valné zhromaždenie európskej divízie FIFPro aj za účasti ÚFP

Pôvodne sa malo valné zhromaždenie európskej divízie konať v holandskom Amsterdame. Vzhľadom na súčasnú situáciu spojenú s pandémiou Covid-19 a s ňou spojenými obmedzeniami však bolo presunuté do online priestoru.

Stretnutie viedli generálny sekretár európskej divízie Joachim Waltin a jej prezident Bobby Barnes. Zúčastnili sa ho všetky európske členské krajiny FIFPro vrátane Slovenska. Úvodná časť bola venovaná výzvam, ktorým museli jednotlivé hráčske asociácie a aj samotná FIFPro čeliť v roku 2020.

Nasledovala diskusia, ktorej sa zúčastnil generálny sekretár FIFPro Jonas-Baer Hoffmann, zastupujúci generálny sekretár UEFA Giorgio Marchetti, zástupca ECA (asociácia európskych klubov) Charlie Marshall a zástupca EL (európsky líg) Jacco Swart. Témou bol pohľad na súčasnú situáciu v európskom futbale ovplyvnenú pandémiou koronavírusu a kroky, ktoré plánujú jednotlivé organizácie prijať na zmiernenie jej dopadu a postupný návrat do stavu pred pandémiou.

V záverečnej časti valného zhromaždenie predstavili zástupcovia projekty na nadchádzajúce obdobie. Za ÚFP sa podujatia zúčastnil Branislav Bolech. „FIFPro sa musela prispôsobiť aktuálnej situácii, preto sme sa nemohli stretnúť podľa plánu naživo v Amsterdame. S kolegami z ostatných krajín sme sa videli aspoň prostredníctvom online konferencie. V ÚFP sa tešíme z toho, že už onedlho budeme môcť naším členom predstaviť ďalší projekt pre hráčov, do ktorého sme sa zapojili. A nebude to jediná novinka, ktorú pre našich členov, ale aj športovú verejnosť, máme pripravenú,“ uzavrel generálny sekretár.

Partneri ÚFP