Loading...

Prezident ÚFP odštartoval návštevy akadémií

Ján Mucha sa počas predposledného júlového týždňa stretol s mládežníkmi v akadémiách FC ViOn Zlaté Moravce a MFK Zemplín Michalovce. Futbalovým talentom priblížil fungovanie hráčskej asociácie. Predstavil jej aktivity, plány do budúcnosti a vysvetlil, akú úlohu zohráva v živote profesionálneho futbalistu.

Počas minulej sezóny sa žiaľ vyskytli pokusy o ovplyvňovanie zápasov aj v kategórii do 19 rokov. Spolu s manažérom integrity SFZ Jakubom Čavojom preto pripravili hráčom prednášku na túto tému a predstavili im aplikáciu Red Button. Vďaka nej môžu futbalisti aj v tejto vekovej kategórii rýchlo a anonymne nahlásiť akýkoľvek pokus o ovplyvňovanie zápasov. „Musím priznať, že na jar ma nemilo prekvapila informácia, že sa pokusy o ovplyvňovanie zápasov vyskytujú už aj v takýchto vekových kategóriách. Aj preto sme sa rozhodli sprístupniť aplikáciu Red Button pre hráčov v akadémiách. Verím, že aj vďaka nej sa podarí takéto praktiky v budúcnosti eliminovať a ochrániť pred nimi hráčov.“

 

Prezident a zástupcovia Únie futbalových profesionálov majú pred sebou počas letných mesiacov nabitý program. Plánujú sa stretnúť s hráčmi vo všetkých kluboch Fortuna ligy, II. ligy, v akadémiách a tiež s hráčkami klubov 1. ligy. O ich stretnutiach budeme priebežne informovať.

Partneri ÚFP