Loading...

Valné zhromaždenie FIFPRO v Bukurešti

Počas uplynulého týždňa sa v Bukurešti konalo valné zhromaždenie európske divízie medzinárodnej hráčskej asociácie FIFPRO. Úniu futbalových profesionálov na ňom zastupovali prezident Ján Mucha a generálny sekretár Branislav Bolech.

Do pozície nového prezidenta európskej divízie FIFPRO bol zvolený David Terrier, viceprezident francúzskej hráčskej asociácie UNFP, bývalý hráč Metz, Newcastle United, West Ham United a Nice. „Jednota a solidarita európskej divízie FIFPRO je kľúčová, keď ide o ochranu práv hráčov. Preto je nevyhnutné viesť dialóg a budovať vzťahy so všetkými partnermi vo futbale,“ povedal Terrier po potvrdení vo funkcii. „Musia nás vidieť a počuť, pri ochrane práv hráčov musíme byť nekompromisní. Musíme posilniť postavenie našich členov. Náš cieľ dosiahneme iba spoločnými silami,“ doplnil.

Na valné zhromaždenie do Rumunska pricestovali aj zástupcovia UEFA, Európskych líg a Európskej klubovej asociácie. FIFPRO zverejnilo novú stratégiu pre Európu, ktorej jedným z kľúčových bodov je aj podpora členských krajín vo východnej Európe.

Čestným hosťom podujatia bol Robert Pires, majster sveta a Európy v drese Francúzska a dvojnásobný víťaz Premier League s Arsenalom Londým. „Zaráža ma, že hráčov sa nikto nepýta na ich názor. Futbal sa zmenil a záťaž na hráčov výrazne stúpla. Je dôležité, aby o tom hovorili všetky zainteresované strany. Predtým, ako budú pribúdať nové súťaže, je nevyhnutné hovoriť aj s hráčmi.“

Na záver týždňa bol na programe charitatívny zápas medzi rumunskými internacionálmi a výberom európskej divízie FIFPRO. ÚFP v ňom mala taktiež svoje zastúpenie, keď v bráne nastúpil Ján Mucha. Výťažok zo zápasu putoval na konto Nadácie Mihaita Nesu.

zdroj: fifpro.org

Partneri ÚFP