Loading...

Hráči a hráčky si opäť volia najlepšiu svetovú zostavu World 11

World 11 je exkluzívne hlasovanie, do ktorého sa zapájajú futbalisti a futbalistky z celého sveta, každý hlas má rovnakú váhu. Ich úlohou je vybrať najlepšiu zostavu za obdobie od 19. decembra 2023 do 20. augusta 2023. Ide o jedinečné ocenenie od hráčov pre hráčov.

Už tradične v ňom budú hlasovať aj hráči a hráčky zo Slovenska. Ich úlohou je vybrať, kto bol podľa nich najlepší na svojej pozícii. Zvolia si jedného brankára, troch obrancov, troch stredopoliarov a troch útočníkov. Posledné miesto v najlepšej jedenástke získa hráč v poli s ďalším najvyšším počtom hlasov.

FIFPRO a jej členské asociácie rozpošlú linky s prístupom do digitálnej hlasovacej platformy futbalistom a futbalistkám v jednotlivých kluboch. Tí si následne môžu vybrať ktoréhokoľvek zo svojich kolegov a kolegýň. Digitálna hlasovacia platforma obsahuje zoznam návrhov, avšak futbalisti a futbalistky môžu do zostavy pridať aj ďalšie mená, ktoré nie sú uvedené na navrhovanom zozname.

 

Čo sa stane s hlasmi?

Ešte pred ohlásením najlepšej zostavy zverejnia FIFA a FIFPRO zoznam futbalistov a futbalistiek, ktorí získajú najvyšší počet hlasov. Víťazi a víťazky mužskej a ženskej edície World 11 si preberú ceny počas galavečera The Best FIFA Football Awards 2023.

zdroj: fifpro.org

Partneri ÚFP